Våra anställda

Carina Ohlsson-Melin Carina var med och grundade Hästkliniken 2005. Ett naturligt steg efter ett liv tillsammans med hästar. För att inte tala om ett liv som veterinär. Carina har en ovärdelig erfarenhet och har under sin karriär jobbat på bl a Strömsholm, Täby, Veterinärhögskolan, SLU, Stuteri Broline och som kursansvarig och examinator på Hippologiska Högskolan på området skador och sjukdomar hos häst. Carina har sat­sat på kontinuerlig fortbildning även efter sin specialistexamen. Ortopedi med specialinriktning komplicerade funktionsutredningar, ögonsjuk­domar och skador, hästtandvård, rehabilitering / fysioterapi av hästar med tränings och tävlingsrelaterade skador är hennes huvudinriktningar, liksom korrektion av felaktiga benställningar hos föl. Att vara i närheten av hästar är en självklarhet -”de får mig alltid att må bra!”.
Fredrik Backlund Fredrik studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala 2007- 2013 och har jobbat som hästveterinär och veterinär inom ambulatorisk verksamhet sen dess. Han har ett särskilt intresse för stordjursmedicin och kirurgi, och vidareutbildar sig inom hästtandvård. Från januari 2016 är han även officiell veterinär. På fritiden är han gärna i skogen med jakthunden Viggo, på resa till varma breddgrader eller hemma på familjegården i Småland. "Att arbeta med hästar och deras ägare är ett ständigt utvecklande och fascinerade arbete där varje patient har sina unika behov och förutsättningar. Genom att kombinera ett lyhört och ödmjukt arbetssätt med en hög medicinsk standard vill jag maximera hästens potential för ett långt och problemfritt liv. Friska hästar och lyckliga kunder är mitt mål!”
Pia Andersson Pia Andersson har hemma på gården både avelsston och seminstation. Pia har jobbat på Hästkliniken sedan vi öppnade år 2005. På kliniken har Pia hand om den administrativa delen.
Pernilla Lang Pernilla Lang är ponnymamman som har många järn i elden. Pernilla hittar ni ofta i receptionen på kliniken alt ute i behandlingsrummet tillsammans med någon av våra veterinärer. Pernilla är en problemlösare ut i fingerspetsarna.
Gunilla Nygren Gunilla hittar ni oftast ute i behandlingsrummet där hon assisterar våra veterinärer. Hon är en positiv och framåt person med glimten i ögat och är mån om att både hästar och djurägare får den allra bästa service man kan önska. På fritiden ägnar Gunilla nästan all sin tid åt sina tre islandshästar som hon har uppstallade på Bråborg i närheten av kliniken.
Johan Ljungstorp Hovslagare på kliniken är Johan Ljungstorp. Hovslagaren hjälper till i utredningar som har hovrelaterade problem här på kliniken. Johan är för närvarande sjukskriven och under hans sjukskrivningsperiod har vi andra hovslagare som hjälper oss. För bokning till hovslagare, ring 011-34 01 80.
Joakim Mossenberg Joakim har ett livs erfarenhet av hästar. Med en gedigen utbildning och kunskapsbank ger han ytterligare en dimension till helhetssynen kring hästarna. Han har i många år jobbat med den absoluta världseliten. Joakim är osteopat och kan göra en otroligt stor skillnad för en häst med problem. Osteopatin söker en balanserad kropp och går in på de olika vävnadsnivåerna för att hitta grunden till de symtom vi uppmärksammar i t ex ridningen. Hela kroppen – leder, skelett, muskler, fascia, nerver – ett komplicerat system som har den otroliga förmågan till självläkning men ibland behöver hjälp på traven då störningar såsom fall, slag, överbelastningar eller översträckningar skapat ojämnheter. Joakim har ett nära samarbete med veterinärerna och hovslagarna. En balanserad kropp kräver god skoning och en frisk häst- därför kan vissa fall behöva insatser från alla kompetenser på kliniken. Joakim behandlar aldrig en häst som han misstänker har ett veterinärt problem såsom t ex en ledinflammation. Denna häst får komma tillbaka när det problemet är hanterat efter rådgivning från både Joakim och veterinärerna samt ibland hovslageriet beroende på vad grunden till skadan tros vara. Eftersom Joakim är mycket uppbokad både i Sverige och utomlands med bas i Stockholm så kommer han till oss under vissa dagar. Därför är bokningar till Joakims behandlingar bindande från 48 h innan tiden för ert besök.