Besöket

johannaohast

Vi svarar i telefon under hela dagarna. Skulle vi inte svara går det bra att lämna ett meddelande så ringer vi tillbaka så fort vi kan.

Vi på Hästkliniken tar också emot de akuta fall som vi har resurser att hantera och vi vet annars vart du ska vända dig för att snabbt få den hjälp du behöver. Vi vill så långt vi kan hjälpa dig och din häst och försöker börja att göra detta redan vid första samtalet. Var beredd på att själv svara på frågor om bakgrund till de problem ni söker hjälp för – och i mer akuta fall är uppgifter om hästens beteende, temp, puls, andning, färg på slemhinnor etc, information som är värdefull för oss.

För att underlätta vår undersökning ser vi gärna att du lastar ur din häst i träns. En sadel kan vara bra att ta med vid en ev. hältutredning då ridprov kan bli aktuellt.

Om besöket gäller ett problem som kan innefatta röntgen ser vi gärna att två personer som är över 18 år och ej är gravida medföljer till kliniken. Observera att kliniken inte är en säker plats för små barn och barnvagnar.

Vi bjuder på drycker som te, kaffe, choklad mm men ett klinikbesök kan ibland dra ut på tiden så vi rekommenderar att ni tar med kaffekorg och mat till hästen, såsom hö eller hösilage. Det finns mysiga uteplatser för fikapaus på kliniken.

Anmäl din ankomst i receptionen där du sedan får vidare instruktioner var du ska ställa din häst innan det blir din tur. Runt nästa hörn finns sedan ingången till undersökningsrummen. Hästar som ska till hovslageriet har en dörr från parkeringssidan.

Tyvärr måste vi avböja att hjälpa till vid lastning, både av säkerhets- och försäkringsskäl. Vi rekommenderar att lastträna reseovana hästar innan i den mån det är möjligt. Kom ihåg att ta med hästpasset till besöket.

Vi hoppas Ni ska känna Er varmt välkomna.

Klinikchef Carina Ohlsson- Melin