Våra anställda

Carina Ohlsson-Melin Carina var med och grundade Hästkliniken 2005. Ett naturligt steg efter ett liv tillsammans med hästar. För att inte tala om ett liv som veterinär. Carina har en ovärdelig erfarenhet och har under sin karriär jobbat på bl a Strömsholm, Täby, Veterinärhögskolan, SLU, Stuteri Broline och som kursansvarig och examinator på Hippologiska Högskolan på området skador och sjukdomar hos häst. Carina har sat­sat på kontinuerlig fortbildning även efter sin specialistexamen. Ortopedi med specialinriktning komplicerade funktionsutredningar, ögonsjuk­domar och skador, hästtandvård, rehabilitering / fysioterapi av hästar med tränings och tävlingsrelaterade skador är hennes huvudinriktningar, liksom korrektion av felaktiga benställningar hos föl. Att vara i närheten av hästar är en självklarhet -”de får mig alltid att må bra!”.
Fredrik Backlund Fredrik studerade vid veterinärhögskolan i Uppsala 2007- 2013 och har jobbat som hästveterinär och veterinär inom ambulatorisk verksamhet sen dess. Han har ett särskilt intresse för stordjursmedicin och kirurgi, och vidareutbildar sig inom hästtandvård. Från januari 2016 är han även officiell veterinär. På fritiden är han gärna i skogen med jakthunden Viggo, på resa till varma breddgrader eller hemma på familjegården i Småland. "Att arbeta med hästar och deras ägare är ett ständigt utvecklande och fascinerade arbete där varje patient har sina unika behov och förutsättningar. Genom att kombinera ett lyhört och ödmjukt arbetssätt med en hög medicinsk standard vill jag maximera hästens potential för ett långt och problemfritt liv. Friska hästar och lyckliga kunder är mitt mål!”
Pernilla Lang Pernilla började att jobba hos oss 2008 och ni hittar henne vanligtvis i vår reception. Hon är vår "spindel i nätet" och är problemlösare ut i fingerspetsarna. Pernilla är ofta den som röntgar och är ansvarig för löpande beställningar och administration. Hennes stora intresse är hästhoppning och ni ser henne ofta ute på tävlingsplatser som groom till sin tävlande dotter, eller i sekretariatet på hemmaklubben VRF´s tävlingar på Vikbolandet.
Gunilla Nygren Gunilla hittar ni oftast ute i behandlingsrummet där hon assisterar våra veterinärer. Hon är en positiv och framåt person med glimten i ögat och är mån om att både hästar och djurägare får den allra bästa service man kan önska. På fritiden ägnar Gunilla nästan all sin tid åt sina tre islandshästar som hon har uppstallade på Bråborg i närheten av kliniken.
Johan Ljungstorp Hovslagare Johan Ljungstorp har säkert många av er träffat. Johan har arbetat som hovslagare i dryga tio år och sedan 2010 har han varit klinikhovslagare hos oss. Johan är duktig på olika specialbeslag och är alltid behjälplig med att hitta bra lösningar för hästen. Han är godkänd hovslagare av Jordbruksverket sedan 2011. Hästintresset är stort, och hemma föder han upp Connemaraponnyer med stuteriprefixet Holmtebo.
Chrichan Ivarius Chrichan är en proaktiv hovslagare som började med hästar vid 18 års ålder och gick sin hovslagarutbildning 1993, som sedan avslutades med ett Gesällbrev 1996. Chrichan har under alla år kontinuerligt uppdaterat sina kunskaper med kurser, clinics samt föreläsningar som berör hovslagaryrket. År 2010 blev han av Jordbruksverket godkänd hovslagare samt 2012 även Certifierad Eurofarrier (ett arbetstillstånd för hovslagare som gäller i hela EU). Han jobbar även som instruktör och examinator vid Svenska Hovslagarföreningens fortbildning för redan yrkesverksamma hovslagare. Ett annat uppdrag som Chrichan har är som ledamot i Ansvarsnämnden för djurens hälso och sjukvård. År 2018 tog Chrichan steget fullt ut och avlade sitt mästarprov i hovslageriyrket, som resulterade i ett Mästarbrev. Chrichan jobbar 2-3 dagar här på kliniken, med inriktning på framförallt sjukbeslag, fölkorrigering samt hovsjukvård.
Tomas Algotsson Vår hovslagare Tomas har jobbat med hästar så gott som hela sitt liv, och har drivit sitt företag HorzeWorks HB sedan 2008. Tomas har utbildat sig inom hovslageri på yrkeshögskolan i Strömsholm, och har en hög ambitionsnivå med att anpassa skoningen efter varje hästs behov. Privat tävlar Tomas framgångsrikt sportkörning med par sedan 2008. SM placering och landslagsplats står bl a på Tomas meritlista.
Joakim Mossenberg Joakim har ett livs erfarenhet av hästar. Med en gedigen utbildning och kunskapsbank ger han ytterligare en dimension till helhetssynen kring hästarna. Han har i många år jobbat med den absoluta världseliten. Joakim är osteopat och kan göra en otroligt stor skillnad för en häst med problem. Osteopatin söker en balanserad kropp och går in på de olika vävnadsnivåerna för att hitta grunden till de symtom vi uppmärksammar i t ex ridningen. Hela kroppen – leder, skelett, muskler, fascia, nerver – ett komplicerat system som har den otroliga förmågan till självläkning men ibland behöver hjälp på traven då störningar såsom fall, slag, överbelastningar eller översträckningar skapat ojämnheter. Joakim har ett nära samarbete med veterinärerna och hovslagarna. En balanserad kropp kräver god skoning och en frisk häst- därför kan vissa fall behöva insatser från alla kompetenser på kliniken. Joakim behandlar aldrig en häst som han misstänker har ett veterinärt problem såsom t ex en ledinflammation. Denna häst får komma tillbaka när det problemet är hanterat efter rådgivning från både Joakim och veterinärerna samt ibland hovslageriet beroende på vad grunden till skadan tros vara. Eftersom Joakim är mycket uppbokad både i Sverige och utomlands med bas i Stockholm så kommer han till oss under vissa dagar. Därför är bokningar till Joakims behandlingar bindande från 48 h innan tiden för ert besök.
Pia Ignell Pia har varit med oss ända från att Hästkliniken öppnade 2005. Hon är den som ansvarar för olika avtal samt frågor kring vårt journal- och ekonomiprogram.